News

21.05.2015

Cermaq blir partner til EAT

Cermaq støtter målet om å skape et sunt og bærekraftig globalt matsystem, og har derfor inngått partneravtale med EAT. Som partner deltar Cermaq i EATs aktiviteter og forskningsprosjekter og støtter EAT finansielt. 

Cermaq becomes partner to EAT

- EAT er et viktig initiativ fordi det kombinerer global helse med bærekraftig matproduksjon. Her vil fiskeoppdrett spille en betydelig rolle, og det er spennende å bidra i dette arbeidet, sier Cermaqs konsernsjef Jon Hindar.

EATs mål er å skape et sunt og bærekraftig globalt matsystem. Et viktig fundament for dette arbeidet er samarbeid mellom politikk, akademia og næringsliv.

- Vi er svært fornøyde med å få Cermaq som Business Partner i EAT. Våre partnere er nøye utvalgte institusjoner og bedrifter som bidrar med økonomisk støtte, strategiske råd og viktig kompetanse. Havbruk er et sentralt område for oss, og Cermaq har en tydelig bærekraftprofil på sin forretningsdrift, som vi ser fram til å trekke lærdom av, sier EATs Senior Director Dag Hvaring.

På Cermaqs bærekraftseminar 3. juni setter selskapet søkelyset på hva industrien kan gjøre for å levere den laksekvaliteten forbrukerne vil ha. Der vil også EATs perspektiv på hvilken rolle laks og laksenæringen spiller i det globale kostholdet blir presentert av Dr. Alessandro Demaio, som er postdoc-stipendiat ved Harvard Medical School og medlem i EATs advisory board.

Press contacts

Lars Galtung

Lars Galtung

Director of Sustainability and Communication

lars.galtung@cermaq.com

+4798214812

Share on: Twitter, Facebook, LinkedIn

Follow Cermaq