News

04.08.2015

Cermaq best i rapportering av bærekraft

Seafood Intelligence har igjen rangert Cermaq som nummer 1 av 35 lakseselskaper i verden for rapportering om bærekraft. Cermaq skiller seg også ut ved at den integrerte bærekraftrapporten er eksternt verifisert.

Cermaq best i rapportering av bærekraft

Cermaq har gjennom mange år blitt anerkjent for sin rapportering om bærekraft, både rangert blant de største selskapene i Norge og blant lakseselskaper internasjonalt. Sist uke rangerte Seafood Intelligence igjen Cermaq som nummer 1 blant verdens lakseselskaper.

- Åpen rapportering om viktige temaer er grunnlaget for å bygge tillit. Dette er også en kunnskapsbase for å identifisere og diskutere forbedringsområder med våre interessenter, sier konsernsjef Jon Hindar.

Cermaqs integrerte rapport (www.rapport2014.cermaq.com) er basert på rapporteringssystemet GRI (Global Reporting Initiative) med tillegg av egendefinerte indikatorer som dekker sentrale områder for lakseoppdrett som for eksempel vaksinasjoner, rømming, lakselus, brakklegging, fiskedødelighet og medisinbruk.

- Rapportering av bærekraft bør være mer enn selvdeklarering. For Cermaq er det derfor sentralt å ha ekstern verifisering av vår bærekraftsdata. Dette er vår femte bærekraftrapport som er eksternt verifisert, noe som sikrer kvaliteten på rapporten og øker troverdighet overfor våre interessenter, sier Jon Hindar.

Lakseindustrien har styrket sin samlede bærekraftrapportering. En viktig milepæl var da Global Salmon Initiative (GSI) i juni lanserte en felles rapportering for alle medlemsselskaper, som tilsammen står for omkring halvparten av verdens lakseoppdrett. Sewww.globalsalmoninitiative.org

- Som co-chair av Global Salmon Initiative er jeg stolt av hva denne gruppen har oppnådd, ikke bare når det gjelder åpenhet, men også innen styrket samarbeid for bedre håndtering av biologiske problemer som lakselus og muligheter for fremtidige fôrressurser, sier Jon Hindar.

For nærmere informasjon om rapporten fra Seafood Intelligence kontakt www.seafoodintell.com.

Press contacts

Lars Galtung

Lars Galtung

Chief Communication and Sustainability Officer 

lars.galtung@cermaq.com

+4798214812

Lise Bergan

Lise Bergan

Head of Communication

lise.bergan@cermaq.com

+47 932 51 114

+47 23 68 50 30

Astrid Vik Aam

Astrid Vik Aam

Communications Manager

astrid.aam@cermaq.com

+47 924 90 676

+47 924 90 676

Share on: Twitter, Facebook, LinkedIn

Follow Cermaq