Debug Top Navi path is: cermaq-no/cermaq-norway

Nyhetsarkiv

Her finner du de siste nyhetene fra Cermaq Norway.

I nyhetsarkivet vårt finner du nyheter og pressemeldinger fra Cermaq Norway. 

Cermaq lanserer merkevareplattform: “True Arctic – slow raised salmon”

Forbrukere blir stadig mer opptatt av matens opprinnelse. Cermaqs oppdrett i Norge skjer nord for polarsirkelen, der vannet er kaldt og laksen vokser langsommere og får fordelaktige produktegenskaper – en arktisk effekt.

Laksen trives i lukket anlegg

Tre måneder etter at fisken ble satt ut, er det tydelig at laksen i den lukkede merden i Horsvaagen i Hamarøy trives og presterer svært bra. Den lukkede merden har fått navnet Certus fordi dette latinske ordet betyr «sikker».

3 doktorgrader i Cermaq på 1 måned

Med to nye doktorgrader i Cermaqs fiskehelsegruppe i Bergen, har forskergruppen på fem prestert hele tre doktorgrader på én måned. Cermaq har brukt Forskningsrådets ordning for nærings-PhD.

Skuffet over avslag på iFarm-anke

Departementets vedtak om kun fire utviklingskonsesjoner til iFarm er skuffende, og gjør at det ikke er mulig å gjennomføre det planlagte prosjektet. Norge trenger bredde i teknologiutvikling for å utnytte og videreutvikle våre naturgitte fortrinn innen oppdrett.

Cermaqforsker tok doktorgrad på intracellulære bakterier – viktig for bedre sykdomsbekjempelse hos fisk

Øyvind Brevik er den første av tre Cermaq-forskere som disputerer for doktorgraden denne høsten. Øyvind Brevik har utviklet genetiske analyseverktøy for å identifisere bakterier som gir sykdom hos fisk. Dette gir viktig kunnskap for å utvikle redskaper for sykdomsbekjempelse i akvakultur.

Cermaq har ansatt leder for det nye visningssenteret i Skutvik

Hans Ola Pedersen er ansatt som leder for Cermaq sitt visningssenter som er under bygging i Skutvik. Senteret skal vise frem havbruksnæringens innovasjoner og grønne løsninger, og formidle kunnskap om en av Norges viktigste næringer.

Produksjonsstart for den lukka merden til Cermaq i Horsvågen

Cermaq har som målsetting å være ledende på teknologiutvikling som bidrar til bærekraftig matproduksjon. I helgen satte Cermaq ut fisk i den lukka merden i Horsvågen.

Norges mest effektive og moderne foredlingsanlegg for laks åpnet i Steigen

Cermaq sitt nye, moderne foredlingsanlegg for laks ble offisielt åpnet av statssekretær Roy Angelvik i dag.

6 881 laks rømte etter brann på oppdrettsanlegg

En opptelling av den resterende fisken i merda som ble skadet viser at 6 881 fisk rømte som følge av brannen mandag kveld. Cermaq setter nå ned en granskningsgruppe for å finne årsaken til brannen.

Cermaq sysselsetter nesten 100 ungdommer i sommer

I sommer sysselsetter Cermaq til sammen 96 ungdommer i Nordland og Finnmark. Det betyr god arbeidskraft for Cermaq i ferien, og erfaring fra arbeidslivet og innsikt i havbruk for ungdommene.

Tilbake til toppen