Nyhetsarkiv

Her finner du de siste nyhetene fra Cermaq Norway.

I nyhetsarkivet vårt finner du nyheter og pressemeldinger fra Cermaq Norway. 

Cermaq kjøper Hammerfest Fryseterminal

Cermaq har inngått avtale med eierne av Hammerfest Fryseterminal om å kjøpe selskapet. Kjøpet bidrar til å sikre driften på Cermaqs slakteri i Hammerfest.

Cermaq valgte ScaleAQ som samarbeidspartner til iFarm

Cermaq og BioSort er nå i ferd med å realisere utviklingstillatelsene for iFarm, og Cermaq har etter en grundig prosess valgt ScaleAQ som samarbeidspartner for leveranser av oppdrettsutstyr til prosjektet.

Cermaq er positiv til en moderat arealavgift

Cermaq støtter forslaget om en moderat arealavgift til vertskommuner for havbruk.

Cermaq starter utvikling av iFarm i januar

iFarm-prosjektet er tilpasset tilsagnet på fire konsesjoner, og vil starte opp i Steigen i Nordland i januar med siktemål å sette første fisk ut i sjøen høsten 2020. Cermaqs strategi er å styrke kystnært oppdrett for å kunne utnytte våre naturgitte fortrinn til å produsere bærekraftig mat i sjøen

Cermaq bidrar til sporbarhet ved hjelp av blockchain

Ved hjelp av QR-kode og blockchain teknologi kan forbrukere nå få informasjon i tekst og bilder om hvor laksen har levd, hva den har spist og mye mer. Cermaqs samarbeid med franske Labeyrie sikrer sporbarhet og åpenhet.

Øver på krisesituasjoner

Cermaq er opptatt av sikkerhet, både for folk, fisk og miljø. Derfor øver vi jevnlig på uforutsette hendelser og potensielle krisesituasjoner, slik at vi kan være forberedt hvis ulykken en dag skulle være ute.

Overrasket og skuffet over Fiskeridirektoratets avslag

Cermaq er overrasket og svært skuffet over at Fiskeridirektoratet opprettholder avslaget på søknaden på utviklingstillatelser for å utvikle FlexiFarm.

TMS skal bygge visningssenteret i Skutvik

Cermaq har valgt Thore Magnussen og Sønn AS som leverandør av bygget til det nye visningssenteret i Skutvik.

Cermaq lanserer merkevareplattform: “True Arctic – slow raised salmon”

Forbrukere blir stadig mer opptatt av matens opprinnelse. Cermaqs oppdrett i Norge skjer nord for polarsirkelen, der vannet er kaldt og laksen vokser langsommere og får fordelaktige produktegenskaper – en arktisk effekt.

Laksen trives i lukket anlegg

Tre måneder etter at fisken ble satt ut, er det tydelig at laksen i den lukkede merden i Horsvaagen i Hamarøy trives og presterer svært bra. Den lukkede merden har fått navnet Certus fordi dette latinske ordet betyr «sikker».

Tilbake til toppen